Computercursus De Hooge Valk


De Valk heeft nu ook snel internet! Dat betekent dat wij nog beter in staat zijn om gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Zowel zakelijk als privé. Internet is inmiddels niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We kopen en verkopen steeds vaker spullen op marktplaats enz. Maar ook onze bankzaken, verzekeringen en onze belastingaangifte doen we via het internet.

In de toekomst zal het gebruik van computers, tablets en mobiele telefoons alleen maar toenemen. We bedienen steeds meer apparaten via internet. Voor beveiliging van onze bezittingen, maar ook om onze dieren op afstand in de gaten te houden. Ook in de zorg wordt het steeds belangrijker. Straks kan de dokter op afstand meekijken bij het opmeten van de bloeddruk of de controle van de suikerspiegel. Kortom voor wie nog geen of weinig gebruik maakt van de computer is het nu tijd om een cursus te volgen. Daarom start het Kulturhus De Hooge Valk in 2021 met een volgende computercursus voor beginners. De cursus wordt op 10 avonden gegeven door ervaren docenten. 

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland. De provincie stimuleert met de subsidie de sociale samenhang en leefbaarheid in de buurten. Het Kulturhus is zeer blij dat de computercursus in De Valk als een waardevol initiatief wordt gezien dat steun verdient.

Aanmelding voor de cursus kan via het aanmeldformulier op de website www.dehoogevalk.nl of gewoon even bellen.

 

 Aanmeldformulier  COMPUTERCURSUS  

Begin 2021 zal er in het Kulturhus “de Hooge Valk” een computer cursus gegeven worden. De cursus is bedoeld voor inwoners met geen of weinig ervaring met computergebruik. 

De cursus omvat 10 avonden van 19.30 tot 21.30 uur. De eigen bijdrage bedraagt € 10 per avond. Tijdens de les zal er een pauze worden ingelast waarbij koffie en thee aanwezig is.

Voor de cursus beschikken wij over computers. Deze hoeft u dus niet mee te nemen. Maar je mag wel je eigen laptop meenemen. 

In de cursus komt o.a. het volgende aan bod:

 • algemeen gebruik computer (wat is wifi? hoe werkt het internet? etc.)
 • veilig internet gebruik (voorkom een virus!)
 • digitale dienstverlening overheid en digitaal bankieren
 • gebruik e-mail
 • uw document en foto's veilig opgeslagen

Aanmelden kan via de aanmeldstrook hieronder. Deze strook kan op de volgende manieren ingeleverd worden:
   -  in de brievenbus op Koperensteeg 31 of de Vijfsprongweg 26 te Wekerom 
   -  mailen naar info@dehoogevalk.nl

Locatie cursus:    Kulturhus de Hooge Valk
                               Hoge Valkseweg 52a
                               6741 GM  Lunteren

"----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanmeldstrook graag zo compleet mogelijk invullen.

Naam: ______________________________________________

Adres: ______________________________________________

Woonplaats: _________________________________________

Telefoonnummer: _____________________________________

Ik beschik wel/niet over een computer/laptop
(doorhalen wat niet van toepassing is).

Ik ben speciaal geïnteresseerd in:

 • algemeen computergebruik
 • bankieren en winkelen op internet
 • digitaal contact overheid (DigiD)
 • e-mail etc
 • anders.
  _____________________________

Zoeken

Laatste nieuws

Kulturhuus De Hooge Valk bruist van activiteiten.

Na ruim 2 jaar met beperkingen pakt Kulturhuus De Hooge Valk in De Valk uit met veel activiteiten. Inmiddels al behoorlijk wat jaren wordt er een goed bezochte cursus Engels gegeven. Deze cursus staat ook voor het nieuwe seizoen weer op de kalender. Nieuw zijn de cursussen voor kinderreanimatie en een cursus EHBO. Belangstellenden kunnen zich melden via het contactformulier de website van het Kulturhuus (www.dehoogevalk.nl) of kunnen bellen met nummer 0318-692616.

Naast het verzorgen van cursussen, is er op woensdag, om de week, (de even weken) de zogenaamde Eiermarkt. Een inloop voor buurtbewoners waar we gezellig samen koffie drinken en de laatste nieuwtjes uitwisselen. Het is vooral een gezellig samenzijn met een praatje en na afloop een drankje. Enkele malen per jaar gaan de deelnemers ook op bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek en sluiten we af met een gezamenlijke (brood) maaltijd. Ook deze uitjes zijn altijd erg gezellig. Vanaf 10.00u staat de koffie klaar en de inloop is vrij. Zie verder onder nieuwsberichten