Hulpverleners voor AED gezocht


Als elke minuut telt

(in verband met corona is het opstarten van een cursus helaas uitgesteld). 

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie.

Daarom is er in Nederland het oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu.

Ook jij kunt helpen. Meld je aan als burgerhulpverlener!

Ons Kulturhuus beschikt al langere tijd over een AED die "openbaar" is om te gebruiken. Inwoners van De Valk die bereid zijn zich beschikbaar te stellen als burgerhulpverlener, kunnen toegang krijgen tot deze AED. Via een landelijk netwerk van Harstlag.nu kun je dan opgeroepen worden en via een code is de AED bij de Hooge Valk te openen. 

Beschik je niet over een officieel diploma, dan kun je ook aangeven dat je graag een cursus wilt volgen. Bij voldoende belangstelling gaan we die cursus dan ook aanbieden. 

Help mee de veiligheid in De Valk te verbeteren! 

Je kunt je aanmelden via de volgende link:

https://forms.gle/Z5L9vycfcsSgYKt2A

 

Zoeken

Laatste nieuws

Kulturhuus De Hooge Valk bruist van activiteiten.

Na ruim 2 jaar met beperkingen pakt Kulturhuus De Hooge Valk in De Valk uit met veel activiteiten. Inmiddels al behoorlijk wat jaren wordt er een goed bezochte cursus Engels gegeven. Deze cursus staat ook voor het nieuwe seizoen weer op de kalender. Nieuw zijn de cursussen voor kinderreanimatie en een cursus EHBO. Belangstellenden kunnen zich melden via het contactformulier de website van het Kulturhuus (www.dehoogevalk.nl) of kunnen bellen met nummer 0318-692616.

Naast het verzorgen van cursussen, is er op woensdag, om de week, (de even weken) de zogenaamde Eiermarkt. Een inloop voor buurtbewoners waar we gezellig samen koffie drinken en de laatste nieuwtjes uitwisselen. Het is vooral een gezellig samenzijn met een praatje en na afloop een drankje. Enkele malen per jaar gaan de deelnemers ook op bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek en sluiten we af met een gezamenlijke (brood) maaltijd. Ook deze uitjes zijn altijd erg gezellig. Vanaf 10.00u staat de koffie klaar en de inloop is vrij. Zie verder onder nieuwsberichten